Stichting

Stichting Schaap op de Noordpool is een jonge Rotterdamse stichting die opgezet is om geëngageerde theaterproducties te kunnen maken.

Statuten

De Stichting heeft ten doel het creëren en onderhouden van een platform voor activiteiten op het gebied van de podiumkunsten, in het bijzonder theater en verwante vakgebieden in de breedste zin des woords, en voorts al hetgeen in de ruimste zin met één en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De Stichting tracht haar doel onder meer te bereiken door het initiëren, ontwikkelen, vervaardigen, uitvoeren en stimuleren van theaterproducties in eigen beheer en/of samenwerking met derden.

De Stichting heeft niet ten doel het maken van winst.

De Stichting zal de Code Cultural Governance toepassen.

 

Bestuur:

Irene Siekman (directeur/bestuurder)

Irene is cultureel ondernemer, theaterregisseur en podiumdichter. Sinds 2010 werkt Irene met de bewoners van Bloemhof (Rotterdam-Zuid) aan theaterprojecten. Bestuurlijke ervaring deed zij op bij Stichting Poëziebus, waarvan zij eveneens directeur/bestuurder is.

Albert Stuurman (voorzitter raad van toezicht)

Albert heeft jaren bij Unilever gewerkt, daarbij in verschillende landen gewoond en de wereld over gereisd. Nu zelfstandig consultant. Als student 5 jaar lid van een cabaret groep zit hij nog steeds regelmatig achter zijn piano (Jerry Lee Lewis fan) en schrijft hij als Albert J Meer teksten, met name gedichten.

Mieke de Wit (vice-voorzitter raad van toezicht)

Mieke de Wit studeerde filosofie aan de Erasmus Universiteit, theaterwetenschap aan de UvA en de RUU en fotografie aan de New School in New York. Zij is zelfstandig theatermaker, onderzoeker, coach, dramaturg en rollenspeler.

Nick J. Swarth (lid raad van toezicht)

Nick J. Swarth is als maker actief in diverse disciplines. Het uitgangspunt is altijd tekst. Van 2005-2007 was hij stadsdichter van Tilburg. Gedichten in de openbare ruimte krijgen vorm in het project On-site poetry. ‘Shabby Art That Falls Apart’ is de verzamelnaam voor het beeldend werk. Swarth is de stem van noise rock trio Betonfraktion.

Functionarissen:

Christy de Witt: Zakelijk Leider

Irene Siekman: Artistiek Leider

Michael Lewis: Administratie

Paul Raterman: Productie-ondersteuning

Emmy Masselink: Contact theatergroep