Organisatie: Stichting Schaap op de Noordpool
Functie: Zakelijk Leider
Plaats: Rotterdam
Omvang: gemiddeld 6 uur per week

Stichting
Het doel van Stichting Schaap op de Noordpool is het creëren en onderhouden van een platform voor de podiumkunsten.
Op dit moment vallen er drie inclusieve amateurtheatergroepen onder de verantwoordelijkheid van de stichting. Daarnaast is er een maandelijks open podium en worden regelmatig workshops en andere activiteiten georganiseerd. Er zijn ongeveer zestig mensen (in de leeftijd van 16 tot 82 jaar) structureel betrokken bij de activiteiten van de stichting.
Schaap op de Noordpool streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen – actief of passief – te kunnen laten genieten van de podiumkunsten. Veel van de spelers, vrijwilligers en medewerkers hebben een beperking of zijn neurodivergent. De stichting is op dit moment actief in de gebieden Feijenoord, Charlois en Hoogvliet.

Structuur en organisatie
De organisatie is ingericht volgens het Raad van Toezicht-model, waarbij de directie van de stichting gevormd wordt door een zakelijk leider en een artistiek leider. Zij zijn beiden verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering, waarbij ieder zijn eigen inbreng, expertise en verantwoordelijkheidsgebied kent.

De RvT bestaat momenteel uit drie leden en is verantwoordelijk voor het vaststellen van de doelstellingen en de strategie van Schaap op de Noordpool. De RvT houdt toezicht op de gang van zaken en fungeert als klankbord van de directie.

De kleine organisatie wordt gevormd door een zakelijk leider en een artistiek leider  (die tevens actief is als regisseur) aangevuld met twee regisseurs, een communicatiemedewerker en een boekhouder. Daarnaast zijn er diverse ZZP-ers en vrijwilligers betrokken bij de verschillende activiteiten.

Zakelijk leider
De afgelopen periode is de organisatie zodanig gegroeid, dat er behoefte is aan een structurele financiële strategie om de verdere ontwikkeling van de verschillende activiteiten en betrokken personen te kunnen faciliteren. Onze huidige zakelijk leider heeft helaas onvoldoende tijd beschikbaar om zich hiervoor in te zetten.
Daarom zijn wij op zoek naar een zakelijk leider die in staat is om met ons de volgende stap te zetten.
De zakelijk leider vormt samen met de artistiek leider de dagelijkse leiding van de Schaap op de Noordpool, en is primair verantwoordelijk voor het financieel beheer en de financiële strategie.
Verder stelt de zakelijk leider de jaarbegroting op, rapporteert daarover aan de Raad van Toezicht en bewaakt – samen met de boekhouder – de voortgang. Samen met de artistiek leider is de zakelijk leider verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de plannen voor de middellange termijn.
Daarnaast is de zakelijk leider in staat om bij te dragen aan een succesvolle en integere exploitatie van Schaap op de Noordpool. Deze persoon werkt efficiënt samen met de artistiek leider, die primair gericht is op inhoudelijke kwaliteit.

Ervaringseisen
De kandidaat heeft ervaring met het opzetten van structureel financieel beleid en met leidinggeven aan een dynamische organisatie. Ook is de juiste persoon positief ingesteld, niet bang om iets nieuws te proberen en beschikt daarnaast over strategisch inzicht. Die weet structuur aan te brengen, is een goede planner en plezierig in de omgang.

Gewenste competenties
Flexibel, integer en doortastend, communicatief vaardig, maar bovenal een teamspeler, en daarin samenwerkingsgericht. Gestructureerd en zowel financieel als zakelijk goed onderlegd.

Aanstelling
De aanstelling is gebaseerd op een functie van gemiddeld 6 uur per week op freelance basis. In eerste instantie zullen we een overeenkomst aan gaan voor een jaar, met zicht op verlenging. De honorering is nader overeen te komen.

De procedure
We nodigen kandidaten uit een motivatiebrief en cv te zenden aan sollicitatie@schaapopdenoordpool.nl ter attentie van Irene Siekman. De selectiecommissie voert met een aantal potentiële kandidaten een gesprek. De selectiecommissie bestaat uit de directeur/bestuurder en de voorzitter van de Raad van Toezicht. Mogelijk wordt een assessment onderzoek ingezet. Referenties zullen worden ingewonnen.

Sluitingsdatum: 24 november 2023

N.B. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, net als het zonder toestemming doorplaatsen op commerciële vacatureplatforms.
Deze vacature is eveneens te vinden op culturelevacatures.nl