Vreewijk Wordt Wakker

Samen met Het Witte Paard, Klassiek op Zuid, Leeszaal Vreewijk en Podium Vreewijk doen we mee aan de Cultuurboost van Cultuur Concreet. Het gezamenlijke programma heet Vreewijk wordt wakker.

Alle activiteiten vinden plaats in Het Witte Paard, op de Groenezoom 245 in Rotterdam.

We organiseren de volgende activiteiten:


16 april: Lindy Hop (Het Witte Paard & Roffaswing)

Lindy Hop is een streetdance stijl met zijn wortels in de jaren ’20 van de vorige eeuw.
Wijkbewoners zullen getrakteerd worden op een energieke en uitnodigende workshop Lindy Hop die, ook als ze niet meedansen, de Vreewijkers zelf een boost zal geven.

Zaterdag 16 april (tijdens Tuindorp in bloei dag) wordt een workshop ‘Lindy Hop’ gegeven, met medewerking van DJ meneer Dinges

Tijdschema:

12:00 uur: introworkshop lindy hop
13:00 uur: vrij dansen met DJ Meneer Dinges
14:00 uur: introworkshop lindy hop
15:00 uur: vrij dansen met DJ
17:00 uur: einde

Deelname is gratis


15 mei: Kinderconcert (Klassiek op Zuid)

In de periode tot 15 mei verzorgt Klassiek op Zuid meerdere workshops voor de
scholen in de wijk. Op 15 mei is er – als onderdeel van een festival, georganiseerd door Klassiek op Zuid – een kinderconcert in Het Witte Paard. Daar worden ook de resultaten van deze workshops gepresenteerd.

Zaterdag 16 mei is er een kinderconcert. Toegang is gratis. Aanvangstijd volgt.


4 juni: DADA-bal (Schaap op de Noordpool)

Vier de creativiteit met dit verrassende, kunstzinnige feest waar alles samenkomt! Theater, poëzie en beeldende kunst, maar vooral ook een hoop lol.

Honderd jaar geleden besloot een groep kunstenaars dat ze weer net zo creatief wilden zijn als kinderen. Dat leverde spannende en onverwachtse kunst op, maar ook heel bijzondere feesten, met optredens van allerlei artiesten (én soms zelfs het publiek).

Tijd voor een moderne versie: Trek je meest fantasierijke kostuum aan, kom naar het DADA-bal in het Witte Paard en geniet van een avond artistiek spektakel!

Dresscode: Fantasierijk / Creatief (Er is een prijs voor het beste kostuum!)

Zaterdag 4 juni, vanaf 19.30 uur tot sluitingstijd.
Kom op tijd, want vol = vol.
Entree: Vrijwillige donatie naar eigen inzicht

N.B. ’s Middags is er van 15.00 uur tot 17.00 uur een kostuum workshop op dezelfde locatie


15 juni: Filmavond (Podium Vreewijk & Miranda Rademaker)

Podium Vreewijk vertoont deze avond een film die 100 jaar geleden gemaakt is van wege het heugelijke feit dat Het Witte Paard’ dit jaar 100 jaar bestaat. In het voorprogramma speelt Miranda Rademaker live viool, muziek voorbereidend op de ‘stomme’ film.

Aanvang: 18:30uur (Inloop 18:00 uur)
Einde: ca. 22.00 uur
Prijs: € 13,50 inclusief voorprogramma en (zwart|wit) maaltijd.
Dresscode advies: zwart|wit
Kaartverkoop: www.podiumvreewijk.nl


2 juni: Workshop ‘Wakkere Woorden’ (Leeszaal Vreewijk)

Een workshop liedtekstschrijven onder leiding van Joyce Turek. Joyce woont in Tuindorp Vreewijk, is tekstdichter en schreef vele Nederlandstalige (luister)liedjes voor volwassenen en kinderen, waaronder het Tuindorp Vreewijklied.

Na een korte introductie en instructie met voorbeelden gaan de deelnemers aan de slag met het thema: ‘wakker zijn, wakker worden, wakkere woorden’. Dat wil zeggen dat ‘wakker’ op een heleboel manieren uitgelegd kan worden. Wordt het een liefdeslied, een protestsong, een smartlap, een meezinger?! Welke (bestaande) melodie kies je? Wat voor soort rijm gebruik je? Gaat het over Tuindorp Vreewijk, over de natuur, de mens, een dier, een kind of over iets heel anders? Binnen het thema heb je alle vrijheid.

Deelnemers hoeven geen ervaring te hebben met schrijven en/of zingen. Wie een begeleidingsinstrument bespeelt (gitaar, accordeon, ukulele, keyboard) kan dit indien gewenst meenemen.

De workshop vindt plaats op donderdagavond 2 juni

Tijd: 19.00u – 21.00uur
Aantal deelnemers: maximaal 15
Prijs: gratis