Over Theatergroep Zuivere Koffie

Theatergroep Zuivere Koffie is een groep oudere bewoners van Rotterdam-Zuid. Zij kwamen wekelijks bij elkaar om theateroefeningen te doen. Begin 2019 klopten ze aan bij Schaap op de Noordpool. Sindsdien vormen ze onze 55-plusgroep.

Het sociale aspect is belangrijk voor de spelers van Zuivere Koffie. We beginnen elke bijeenkomst met een lekker kopje koffie of thee en bespreken kort wat er in ons leven speelt. Daarna gaan we samen de vloer op.

In overleg met de spelers worden regelmatig presentaties en open repetities georganiseerd, zodat mensen kennis kunnen maken met de groep. Vaak worden daarbij gastspelers en (podium)kunstenaars uit andere disciplines uitgenodigd. Zuivere Koffie speelt ook graag voor andere ouderen.

Wij zijn een inclusieve theatergroep. Dat betekent dat iedereen die toneel wil spelen of achter de schermen wil helpen, mee mag doen. Ook als je nog nooit eerder toneel gespeeld hebt, niet goed Nederlands spreekt of een beperking hebt.

Onze regisseur zorgt ervoor dat iedereen op diens eigen niveau mee kan doen.

We helpen elkaar en bepalen samen het onderwerp van de voorstellingen. We zijn een team en nemen beslissingen met de hele groep. Alles is bespreekbaar en er is veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling.

 

Repetities:  Dinsdagmiddag, van 13.00 uur tot 15.00 uur

Locatie: Huis van de Wijk Irene, Oudelandstraat 75, Rotterdam

Voorstellingen: Regelmatig presentaties of open repetities

Geschikt voor: 55-plussers die theater leuk vinden

Op 25 juni 2024 spelen wij!
Vanaf 14:30 uur op het Stichtseplein, op het pleintje bij de Huiskamer Riederkwartier (Stichtseplein 2). Het programma begint om 15:00 uur en duurt tot maximaal 17:00 uur.
Zie het Facebook event voor meer informatie.

 

Videos

Podcast

Partners en sponsoren